Annons:

Stort ressug hos frusna svenskar

Efterfrågan på semesterresor ökar tack vare kall vinter och ljusnande konjunktur. Mest bokat inför sommaren är Grekland.

Detta presenterade Ticket Collection under tisdagen. Den kalla vintern och den regniga sommaren har gjort att svenskarna längtar extra mycket efter sol och värme. Grekland är landet som lockar mest, en bokningsökning på 25 procent jämfört med förra sommaren.
– Grekland har ett stort utbud som passar alla målgrupper. Varje ö har sin speciella charm med allt från fantastisk mat till ett pulserande nattliv, säger Martin Durnik, Kommunikationschef på Ticket.
 
En viss ljusning i den annars så dystra konjunkturen bidrar också till ett ökat resande.  Nu bokar svensken en högre hotellstandard än tidigare, samtidigt som de efterfrågar en prisvärd resa.
Även Turkiet står högt på svenskens reselista. Med en 40 procents ökning sedan förra året går resmålet nu om Spanien som näst mest populära sommarresemål.
– Det finns en rad förklaringar till Turkiets popularitet. Värmen i landet håller i sig mycket länge och utbudet av bra hotell med all-inclusive lösningar har ökat. Tack vare att den svenska kronan står sig stark mot den turkiska liran är det billigt att leva på resmålet, säger Martin Durnik.
Ett turistmål som det går sämre för är Bulgarien som nu riskerar att åka ut från Tickets tio-i-topp lista över mest besökta resemål.  Landet har fått dåligt rykte på grund av tidigare incidenter och klagomål på hotellstandarden.
Tio-i-topp destination
Mest bokat hos Ticket
1. Alanya, Turkiet
2. Mallorca, Spanien
3. Kreta, Grekland
4. Cypern
5. Rhodos, Grekland
6. Barcelona, Spanien
7. New York, USA
8. Tunisien
9. London, England

Kommentarer är stängda.