Annons:

Svensk komiker bakom designen på Resias jubileumsväska

Resia firar 40 år i branschen genom att ingå ett samarbete med en svensk komiker och konstnär. Det första uppdraget blev designen för en ny kabinväska.

Det är Peter Apelgren som har fått uppdraget att ta fram den grafiska designen för väskan som i första hand kommer att vara tillgänglig för befintliga kunder och samarbetsparters.

I min design på väskan ville jag återskapa den känsla som fanns inför en flygresa för fyrtio år sedan. Det var något riktigt högtidligt över situationen på den tiden. Jag får bilder i huvudet av hur flygpersonalen – kapten, steward och flygvärdinna – stod uppradade och tog emot resenärerna. Jag tog idémässig avstamp i scarfen flygvärdinnan bär och arbetade vidare utifrån den, säger Peter Apelgren.

Resias samarbete med Peter Apelgren sträcker sig över två år och flera produkter.

Vi ville hitta en konstnär som både i sin grafiska formgivning och person speglar Resias själ, och Peter Apelgren är en perfekt matchning. Precis som Resia har han en bred folklig förankring och precis som honom har vi vår bas och vårt ursprung i Göteborgsregionen. Att vi dessutom tycker mycket om hans konst gjorde att vi kontaktade honom, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Peter Apelgren är komiker, radiopratare, konstnär och tv-personlighet, till exempel vann han På Spåret 2011 tillsammans med Hélène Benno och han har varit programledare för radioprogrammet Rally på Sveriges radio.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024