Annons:

Svenskarnas sparande under pandemin går i första hand till resor

En färsk undersökning från Ving visar att drygt 5 av 10 svenskar har sparat mer pengar än vanligt under Coronapandemin. Och när världen öppnar upp igen är det främst en resa man vill unna sig för sparpengarna, det svarar 62 procent av respondenterna. Många har också lagt undan för att kunna unna sig och sätta guldkant på tillvaron framöver samt för att ha en buffert, enligt ett pressmeddelande.

 Vings Resepanel från april har totalt 4 248 respondenter valt att delta. Mer än hälften (53 %) av de svarande börjar nu se början till slutet av pandemin och känner sig mer benägna att boka en resa jämfört med för en månad sedan. Undersökningen visar också att 44 procent vill resa oftare än tidigare. Endast 3 procent planerar för att resa mer sällan och för 46 procent kommer frekvensen på resandet att vara oförändrat framöver.

– Reslusten bland svenskarna är enormt stor just nu. Efterfrågan på sommarresor har ökat med 40 procent jämfört med för tre veckor sedan och ser vi till perioden juli-september har nybokningarna ökat med 70 procent. Många har sparat lite extra för att snart komma iväg på en efterlängtad resa. Man vill också unna sig mer lyx, där många t ex bokar rum med egen poolaccess, ett bättre hotell eller vill unna sig god mat och dryck under semestern. Vi kan också se att många vill komma iväg på den där ”Once in a lifetime-resan”. Resmål som Maldiverna, Thailand och Mauritius bokar väldigt bra just nu, Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving i ett pressmeddelande.

De flesta (drygt 8 av 10) planerar att spendera ungefär lika mycket pengar som vanligt på sin semesterresa, medan en av tio svarar att de kommer att lägga mer pengar på sin nästa utlandsresa. I topp hamnar ett bättre, lyxigare hotell med fina rum och faciliteter (67 %), följt av mat och dryck samt restaurangbesök (47 %). För många svenskar (34 %) är uppgradering på flyget också något man vill unna sig.

Topplista: Det sparar svenskarna till under pandemin

1. En resa, 62 procent

2. För speciella tillfällen med extra guldkant, 38 procent

3. En buffert om något oväntat sker, 36 procent

4. Långsiktigt sparande, 33 procent

5. Renovering av hemmet, 14 procent

4 kommentarer

  1. Djävulens Advokat: Bara dårar reser utomlands under 2021. Ingen reseförsäkring gäller och risken att smittas är väldigt HÖG. När spriten går in går vettet ut... Vänta till 23 eller 24.
  2. Marcus Andersson: @Djaävulens advokat du talar med faktafel så det smäller om det... det finns en rad reseförsäkringar som gäller när du reser, även under 2021 och även under en pandemi... många försäkringar gäller dock INTE om du reser till en destination som ligger under avrådan från UD. men även i det fallet finns där försäkringar som gäller, de kostar men dem finns så håll dig till fakta. Finns alla förutsättningar att kunna resa även 2021 men man behöver nog välja resmål med omsorg med hänsyn till smittskydd, möjlighet att ta sig hem och andra praktiska detaljer innan man reser.
  3. Erik: Det är få länder i Asien som kommer vara värda, om ens möjliga att besöka i höst/vinter. Thailand är det enda land som har visat en plan på hur man möjligtvis kan öppna upp någorlunda för turism. Övriga är fortfarande stängda för internationell turism och väldigt fåordiga om när detta kan ändras. Värda att besöka menar jag i restriktionsavseendet, för även om det finns fantastiska länder i Asien så blir det inte samma känsla när det finns en massa restriktioner och man inte får "leva fritt" på sin semester.
  4. Marcus Andersson: @Erik Sant, Thailand är en av få med en ordentlig plan. Maldiverna är dock öppet! sen om man vill klassa dem som Asien eller Afrika är upp till var och en!
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024