Annons:

Tveterås kastar in handduken

Chefsturbulensen fortsätter i Ticket. Efter bara nio månader valde koncernchefen Dag Tveterås oväntat att lämna sin post samtidigt som huvudägaren Braganza inledde processen att köpa ut Ticket från börsen. Tveterås efterträdde så sent som i maj Lennart Käll, men var innan dess vd för Ticket Affärsresor i Norden sedan 2007. I början av 2000-talet var han också vd för bolaget.Tveterås menar att det är en rad små faktorer som bidragit till att han vill sluta nu.

– För att ha ett utsatt toppjobb måste du vara mer än 100 procent motiverad. Nu har Ticket åter fått fokus på kärnverksamheten och vi har kapat kostnader motsvarande 12 procent utan att förstöra strukturen i bolaget. I det läget känns det rätt att låta nya krafter ta över, säger han till Travel News.
Enligt tidigare styrelseordförande Göran Grell kom initiativet från Tveterås.
– Det är förstås lite synd i det här läget när vi är i en utköpsprocess, men jag har känt på Dag att han tyckt att det varit lite jobbigt. Men eftersom verksamheten bedrivs i de två dotterbolagen är det business as usual. De koncerngemensamma frågorna har varit få sedan vi kom in i bolaget.
Om Braganza köper bolaget och avnoterar det kommer Ticket Affärsresor och Ticket Privatresor att drivas som två separata bolag inom Braganza. Då behövs ingen ny koncernchef. Tills vidare tar dock Grell över koncernchefsposten. Ny tillförordnad vd för Ticket Affärsresor blir finansdirektör Thomas Ådén.
– Han har fått erbjudande om vd-posten på permanent basis, men vill pröva om han tycker jobbet passar honom, förklarar Grell.
Katarina Petrini fortsätter som vd för Ticket Privatresor. Dag Tveterås återvänder nu till Norge, där han tidigare var delägare i konsultbolaget Saga Corporate Management.
– Jag vet inte vad jag ska göra, men jag kan tänka mig att ta styrelseuppdrag eller arbeta med uppdrag som rör strukturförändringar och turnarounds inom resebranschen. Där har jag nog en hel del att tillföra. Men jag kommer inte att ta något operativt chefsjobb igen. Att jag gjorde det i Ticket berodde på att jag har ett stort hjärta för Ticket. Det är två bolag med stark företagskultur och fantastisk anda, säger han.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.