Annons:

Unlimited planerar att köpa Sydamerikaexperten

Sveriges största börsnoterade rese- och eventkoncern Unlimited Travel Group (Nasdaq First North Growth Market: UTG) meddelar idag att bolaget har för avsikt att förvärva 70 procent av aktierna i resebolaget Sydamerikaexperten. Ett Letter of intent är signerat, och efter sedvanlig due diligence förväntas köpet gå i mål per den 1 januari 2024, enligt ett pressmeddelande.

– Sydamerikaexperten är ett perfekt komplement till vår befintliga portfölj av bolag och gör att vi också kan tillgodose den stora efterfrågan på resor till den delen av världen. Förvärvet passar på så sätt perfekt in i vår tillväxtstrategi för koncernen där vi vill växa med bolag som med vår support har potential att expandera ytterligare, kommenterar Charlotte Blum, vd och koncernchef för Unlimited Travel Group i ett pressmeddelande.

Sydamerikaexperten är Sveriges ledande resebolag med fokus på den sydamerikanska kontinenten, och har varit verksamt sedan 1993 med fokus på skräddarsydda reseupplevelser i Syd- och Centralamerika. Säljare är bolagets vd och grundare Björn Larsson, som kommer att vara kvar som vd i företaget.

– Jag är glad att vi får blir en del av Unlimited Travel Group. Nu kan vi få utväxling på den stora potentialen vi ser att bli ännu större, vilket kommer att vara till stor nytta för bolaget men också för våra kunder med all den support och infrastruktur som koncernen kan bidra med, kommenterar Björn Larsson.

Sydamerikaexperten med säte i Halmstad, hade under 2022 en omsättning på 17,5 miljoner SEK. Någon köpesumma är inte kommunicerad.

Om Unlimited Travel Group:

Unlimiteds verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva rese- och eventföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten startades i december 2002 och är idag en koncern bestående av moderbolaget Unlimited Travel Group samt de nio dotterbolagen Creative Meetings, Go Active Travel, JB Travel, PolarQuest, Ski Unlimited, Specialresor, Travel Beyond, Världens Resor och Västindienspecialisten.

Kommentarer är stängda.