Annons:

Varannan svensk planerar för utlandsresa i sommar 

Varannan svensk avser att resa till varmare breddgrader under sommarsemestern och redan nu syns en överraskande hög efterfrågan på sommarens utlandsresor. Trots lågkonjunktur, inflation och en svag krona är intresset för solsemestrar högt, enligt ett pressmeddelande. 

I en ny riksrepresentativ undersökning* har researrangören Airtours tagit tempen på svenska folkets tankar om sommarsemestern 2024. I tider av inflation och höga räntor verkar ovissheten kring en svagare ekonomi ändå inte sätta stopp för svenskarnas semesterplaner. Drygt hälften (53%) av svenskarna upplever en viss osäkerhet inför sin sommarplanering till följd av det rådande ekonomiska läget. Samtidigt visar undersökningen att många är villiga att prioritera en solsemester i år. Redan i januari uppgav varannan svensk (49 %) att de planerar att resa utomlands i sommar och två av fem (41 %) menar att det är viktigt att komma i väg på en solsemester.  

Stefan Chatzopoulos, VD Airtours/Sunwebb Norden pratar på Travel News Market.

– Intresset för årets solsemestrar återspeglas även i vår bokningsstatistik. Hittills i år är trycket på solsemestrar fortsatt lika högt som under samma period 2023, vilket är överraskande givet det ekonomiska läget, säger Stefan Chatzopoulos VD Airtours i ett pressmeddelande. 

*Om Undersökningen 

Undersökningen är utförd av Bilendi på uppdrag av Airtours. Riksrepresentativt underlag med 693 respondenter i åldern 28-65. Undersökningen genomfördes i januari 2024. 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024