Annons:

Grekland i topp när vi söker Medelhavsvärme i höst

Sommarvärmen går mot sitt slut även vid Medelhavet, men än finns det några resmål som fortfarande erbjuder behagliga temperaturer. På topplistan över resmål att besöka vid Medelhavet i september och oktober ökar Korfu, Sicilien och Zakynthos rejält medan Cypern och Preveza backar. Ta del av Medelhavets varmaste platser samt sensommarens absolut bästa spartips här, enligt ett pressmeddelande.

När det kommer till resmål som bokats i september med snar avresa, sk sista minuten, är det Kreta som drar det längsta strået. Att Kreta är så populärt är en mix av ett behagligt klimat, ett brett utbud av aktiviteter samt många och långa stränder. Dessutom finns det gott om såväl stora och kända turistorter som mindre och genuina grekiska pärlor. Platanias och Rethymnon är de mest kända orterna men det finns även mindre orter som Agios Nikolaos och Elounda som lockar. Att strosa i gränderna eller vid hamnen i den större staden Chania är också en fröjd. Här kan man frossa i såväl mat som shopping (framför allt läder och guld) och historia.

På chartertopplistan klättrar Rhodos upp i topp. Denna grekiska pärla har under 2019 varit väldigt populär bland svenskarna och ökar nu alltså även under sensommaren och hösten.

*Hit reser svenskarna för Medelhavsvärme 

Charter 

 1. Rhodos (2)
 2. Mallorca (4)
 3. Kreta (3)
 4. Cypern (1)
 5. Antalya, Turkiet (5)
 6. Split, Kroatien (7)
 7. Kos (ny!)
 8. Zakynthos (ny!)
 9. Catania, Sicilien (ny)
 10. Korfu (ny!)

*Topplistan är baserad på försäljning i butik och online under 2019 med avresa 18 september 2019 – 31 oktober 2019. Inom parentes syns placeringen vid samma tidpunkt förra året.

*Sista minuten

 1. Kreta (1)
 2. Mallorca (2)
 3. Cypern (4)
 4. Rhodos (5)
 5. Antalya, Turkiet (3)
 6. Catania, Sicilien (ny!)
 7. Preveza (ny!)
 8. Side (ny!)
 9. Korfu (!)
 10. Samos (ny!)

*Topplistorna är baserade på försäljning i butik och online under september månad 2019 med avresa 18 november 2019 – 31 oktober 2019. Inom parentes syns placeringen vid samma tidpunkt förra året.

**Priserna framtagna 17 september 2019 kl 14:00 och uppdateras regelbundet.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024