Annons:

Höstlovets absolut bästa resmål

Hösten närmar sig och bokningarna till höstlovet är redan i full gång. Höstlovet är ett av få lov där i stort sett alla barn i landet är lediga samtidigt. Därför är konkurrensen stor om resor till sol och äventyr. Precis som under sommaren är Europas storstäder väldigt eftertraktade med stora ökningar till bland annat Rom (+135 procent) jämfört med samma period förra året. Efter en sommar där USA backade rejält är de nu tillbaka med såväl Miami som New York högt upp på topplistan, enligt ett pressmeddelande från Resa.

Med en svag krona i sommar backade resorna till USA rejält. Till hösten syns ökningar på flera av städerna – Miami + 12 procent, New York + 18 procent och Los Angeles + 140 procent. Orlando, San Francisco, San Diego och Tampa kämpar på längre ner på listan. En höstlovsresa till Florida uppfyller de allra flestas önskemål och kan enkelt kombineras med en kryssning i Bahamas eller Karibien. Att besöka New York under en långweekend på höstlovet är mycket populärt och många passar även på att inhandla en del julklappar under resan.

 Höstlovets hetaste weekendstäder

Sommarens heta trend med storstadssemester fortsätter även under höstlovet och på årets topplista syns ökningar till bland annat Rom (+135 procent), Barcelona (+ 30 procent) och Paris (+7 procent). Störst ökningar syns dock utanför topp tio där Dublin klättrar från plats 45 till plats 11 och den stora sommarfavoriten Krakow klättrar från plats 107 till plats 14.

Mindre fokus på typiska solresor – svenskarna vill uppleva mer

Precis som i vår SIFO-undersökning* tidigare i år är det många typiska sol- och baddestinationer som får stå tillbaka till fördel för resmål som även kan erbjuda, kultur, historia, natur och äventyr. Detta bekräftas till exempel genom den stora ökningen av storstadssemestrar. Men även på charterlistan händer det saker. Fuerteventura som är en del av Kanarieöarna klättrar och utmanar sina lite mer kända grannöar. På höstlovet syns en ökning hit med hela +120 procent och det som främst lockar svenskarna är att det inte känns lika exploaterat som många av grannöarna, att det finns många vackra stränder och att ön erbjuder bra surf och andra aktiva äventyr.

Här är det varmt på höstlovet

Önskemålen kring temperaturer på höstlovsresan skiljer sig såklart men många svenskar är sugna på sol och värme när vinden viner runt knutarna här hemma. För den som önskar temperaturer runt 30 – sträcket passar resmål som Tanzania, Mexiko, Jamaica, Dominikanska republiken, Vietnam, Maldiverna, Sri Lanka och Aruba bra. Nöjer man sig med en snitt-temperatur på 25 grader ska man med fördel välja resmål som Cypern, Mauritius, Kap Verde, Kanarieöarna, Egypten, Florida och Fuerteventura. Tycker man att 20 grader räcker passar Madeira, Malta, Tel Aviv, Ibiza, Lissabon, Sicilien och San Francisco perfekt.

 Barnvänliga höstlovsfavoriter

London dominerar topplistan oavsett när på året det gäller. Att London är så populärt har självklart med flygpriser och avstånd att göra. Men staden har även ett otroligt brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Harry Potter-upplevelser, äventyr med Shrek, musikaler, shopping, fotboll och massor därtill. Att kombinera barnvänliga Florida med en kryssning i Karibien eller Bahamas är den ultimata resan för den som reser med barn – enkelt, kul och med massor av äventyr.

– Allt som har med Harry Potter att göra är väldigt efterfrågat och bör därför bokas i god tid, särskilt när det gäller lovveckor. Även fotboll, musikaler och andra upplevelser är mycket populära. Under höstlovsveckan ser det i dagsläget ut som att såväl Arsenal som West Ham och Crystal Palace spelar. Musikaler finns det också gott om – vad sägs om Lejonkungen, Thriller eller & Juliet? Den sistnämnda med musik från vår svenska stjärna Max Martin, säger Cecilia Brissman, produktchef för Box Office som är en del av Resia Travel Group.

Tågskryt på höstlovet

Försäljningen av tågresor går verkligen som tåget och intresset är stort hos såväl barnfamiljer som hos par och äldre. Många platser på topplistorna går att nå med tåg och har man gott om tid är det ett utmärkt sätt att se mer av världen på. Har man kort om tid kan det kanske fungera med flyg ena vägen och tåg den andra? Att resenärerna blivit mer medvetna om sitt klimatavtryck är uppenbart och intresset för tåg fortsätter att öka under höstlovet.

Mest bokade flygresorna på höstlovet 2019

 1. London (1)
 2. Miami (2)
 3. New York (3)
 4. Dubai (7)
 5. Rom (ny!)
 6. Alicante (ny!)
 7. Barcelona (ny!)
 8. Paris (ny!)
 9. Bangkok (10)
 10. Malaga (9)

Mest bokade charterresorna på höstlovet 2019

 1. Las Palmas (1)
 2. Teneriffa (2)
 3. Larnaca (3)
 4. Antalya (4)
 5. Chania (10)
 6. Rhodos stad (7)
 7. Lanzarote (6)
 8. Sal (5)
 9. Furteventura (ny!)
 10. Madeira (8)

– Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa från 25 oktober och där man är borta under vecka 44. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024