Annons:

Resia satsar på tågresor i Europa

Den senaste tiden har det pratats flitigt om tågresor och det ökade intresset för dessa. Nu möter Resia svenskarnas semesterbehov och erbjuder tågresor som ett alternativ till flyget för de som vill ut och upptäcka världen. I en SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia säger svenskarna sitt om tåg som transportsätt.

Nu erbjuder Resia sina kunder att köpa Interrailkort som gör det möjligt att resa fritt på järnvägarna mellan de europeiska länderna. Interrailkortet omfattar 29 länder inom Europa och en utresa och returresa till Sverige är inkluderat. En dröm för den som tycker om att uppleva så mycket som möjligt under sin semester.

Vilket Interrailkort ska man välja?

Det finns två olika sorters kort att välja mellan. Man kan välja mellan Interrail Global pass och Interrail One country pass. Interrail Global pass gäller för resa i alla länder som deltar i Interrail-samarbetet. Interrail One country pass gäller bara för resa i det land som kortet är utfärdat för.

Hälften av svenskarna menar att tågresor tar för lång tid
Enligt en *SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia svarar 50 procent av svenskarna att det som i dagsläget hindrar dem från att ta tåget istället för flyget på resor utomlands är att det tar längre tid och därmed även kräver fler semesterdagar. I samma undersökning svarar även 31 procent av svenskarna att de är villiga att betala mindre för en resa med tåg än en resa med flyg. Endast 18 procent svarar att de är villiga att betala lika mycket och 6 procent att de kan tänka sig att betala någon tusenlapp mer.

2 kommentarer

  1. Styrman Jansson: En härlig trend och ett trevligt sätt att resa .....nån gång ibland! När alla moderiktiga resenärer upptäckt priserna samt det i stort sett obefintliga biljettsamarbetet mellan tågbolag i Europa, kommer man snart att återgå till flygandet. Lägg sen till den fina svenska brunkolsenergin i Tyskland som ska driva tågen så blir det bara bättre. För flyget alltså ...
  2. Per Lind: Det är inte bara att sälja Interrailkort, man måste ha kunskap om allt runtomkring. Med det strul som nu sker i Danmark med Rödby-Puttgarden stängd kommer många att avskräckas och det blir en engångsföreteelse. Massor av tåg har mycket höga platsreservationsavgifter och många är spärrade för Interrail. Skall man få nöjda kunder som återkommer bör man ha en välutbildad personal samt sälja platsbiljetter.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024