Annons:

Miljonförlust för världens bästa restaurang

Köpenhamnsrestaurangen Noma, som flera gånger utsetts till världens bästa, gör miljonförluster trots att de fått statligt stöd under pandemin.

Trots en prisnivå som smärtar för de flestas plånböcker gör hyllade Noma förluster. Den som beställer sommarmenyn i år får betala 3 000 danska kronor för maten och 1 800 för vinmenyn (ca 6 700 SEK totalt).

Fjolåret gav ändå en förlust på 1,69 miljoner danska kronor (ca 2,4 miljoner SEK), enligt bokslutet. 2020 gjorde de en mindre vinst.

Under pandemin tog de emot 10,9 miljoner i pandemistöd från staten.

Noma rankades som världens bästa i Worlds 50 Best Restaurants list och har tre Michelinstjärnor.

Senast Noma gick med förlust var 2017 när chefskocken Rene Redzepi stängde den tillfälligt för omgörning av konceptet. 

”Under nuvarande omständigheter har företagets resultat och ekonomiska utveckling varit tillfredsställande. Företaget räknar med ett förbättrat resultat i år”, skriver de i årsredovisningen.

En kommentar

  1. Anonym: Får utslag av alla självutnämnda experter som anser att någonting är världens bästa, utifrån vad de själva och en handfull till, tycker. Oavsett om det gäller restauranger, hotell, flygbolag etc. Vad någon tycker är helt individuellt, och med tanke på att man kan få en bra kulinarisk upplevelse ståendes intill vägkanten i Thailand, Mexico etc så borde man inte förlita sig allt för mkt på dessa "expertsajter"
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024