Den spanskfödde 52-årigen José Andrés kom till New York med 50 dollar på fickan, fick jobb som kock och i dag har han ett flertal restauranger på olika platser i USA.
Men just nu är fokus inte på det innovativa köket utan att mätta så många som möjligt av de som är på flykt.

Han startade World Central Kitchen 2010 efter jordbävningskatastrofen i Haiti och hjälporganisationen är nu på plats vid gränsen mellan Ukraina och Polen. Fram till igår hade de serverat 37 000 måltider till folk på flykt undan kriget, skriver Washington Post.
Men José Andrés menar att de är bara en del i en större hjälpverksamhet.
– Vi är toppen av isberget. Det händer så mycket. Polska regeringen gör vad de kan. Enskilda organisationer gör det. Och även borgmästarna i de lokala städerna.
World Central Kitchen samarbetar med lokala restauranger, cateringfirmor och foodtrucks. I dag landar ett fraktplan som spanska posten lånar ut med köksredskap och förnödenheter till hjälpinsatserna vid gränsen.
Under hastaggen #ChefsForTheWorld går det att följa initiativen, eller som här på José Andrés twitterkonto: