Annons:

Sverige fyra i kock-VM: ”Otroligt besviken just nu”

Det blev en snöplig fjärdeplats för Sverige i Bocuse d’Or – också känt som kock-VM – som avgjordes i franska Lyon på måndagskvällen. I stället var det våra nordiska grannar som tog hem kalaset – med Danmark på förstaplats och Norge på en andraplats. – Jag är så otroligt besviken och förvirrad just nu, säger Sveriges representant Jimmi Eriksson till Expressen.

Det blev ingen vinst. Sverige hamnade precis utanför pallen på en fjärdeplats, slagna av grannländerna Danmark och Norge som tog guld respektive silver. Ungern kom på tredje plats.

24 nationer tävlade om de åtråvärda medaljerna. De tävlande bedöms på smak, teknik, presentation och organisation. Teamen bedöms även på hur det egna landet kommer fram i rätterna.

Sveriges tävlingsrätter under Bocuse d’Or i Lyon, bestod av en trerättersmeny baserad på pumpa samt huvudnumret med råvarorna marulk, pilgrimsmussla och blåmusslor.

Detta presenterades på ett silverfat i design av Sara Gibrand. Sveriges fat utmärkte sig ordentligt och prisades som tävlingens bästa fatpresentation.

Kommentarer är stängda.