Annons:

Podcast: Om fem år har Ryanair 225 miljoner passagerare per år

Travel News var med när Ryanair invigde sin stora satsning på Arlanda. Lågprisbolaget med säte i Dublin på Irland kommer att skapa en bas på Arlanda med två flygplan och nästa år kommer man att ha 35 linjer ut i Europa. Ryanairs marknadschef Dara Brady berättar om bolagets strategi. - Vi vill alltid har fler kunder. Vårt mål är 225 miljoner passagerare om fem år. Det är en 50 procentig ökning pre-covid. Biljettpriserna blir vad de blir.

Vad är ert lägsta pris?

– Vi har biljetter för 5 euro. Vi har alltid haft billiga resor och vi kommer att fortsätta med det. Det är vår affärsmodell. 

SAS är nere på sina knän efter corona. Är det därför ni flyttar hit? 

– SAS har varit nere på sina knän i många år. Många nationella flygbolag har stora skulder, de kan inte växa. De sparkar folk och blir svagare. Ryanair växer. Om en flygplats vill växa och ha fler passagerare är Ryanair den enda showen i stan.  

Ryanairs Dara Brady är övertygad att den stora konsolideringen av den europeiska flygmarknaden kommer snart och då kommer Ryanair att ha 625 flygplan. Men några planer på att börja flyga longhaul finns inte. 

– Longhaul handlar för mycket om de 30 längst fram i planet, jämfört med de 200 som sitter där bak. Det är svårt. Norwegian misslyckades med longhaul. Vi fokuserar på short longhaul. 

Lyssna på hela intervjun här. 

Det blir också en bonusintervju med Swedavias marknadsdirektör Charlotte Ljunggren. Hon berättar att Ryanairs etablering på Arlanda ger 60 nya jobb på flygplatsen och kommer att ha stora turistekonomiska effekter på Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024