Annons:

Annons:

Ryanair fryser betalningar till Boeing – ger dyster Max 8-profetia

Ryanairs vd Michael O'Leary gav på bolagets stämma på torsdagen en bister prognos för när Boeings olycksmodell Max 8 kan komma att återtas i trafik, och berättade samtidigt att betalningar till tillverkaren nu frysts, enligt Bloomberg.

Branschen i stort tycker inte att det finns något överhängande säkerhetsproblem med Boeings Max 8-modell, som förolyckade 346 personer i två olyckor på kort tid i oktober 2018 och mars 2019, enligt Ryanair-vd:n Michael O’Leary. Om modellen trots det skulle stöta på så svåra problem att myndigheter inte tillåter återtagande i drift innebär det att ett ”mardrömsscenario förverkligas”.

”Det skulle vara förödande för hela industrin och resenärerna”, sade Michael O’Leary.

Totalt har världens flygbolag beställt över 5.000 plan av Max 8-modellen från Boeing, varav Ryanair står för 135 och konkurrenten Norwegian står för 110. Ryanair har nu inlett diskussioner med flygtillverkaren om kostnader som uppstått i kölvattnet av flygförbudet

Michael O’Leary tror inte att nuvarande prognoser från Boeing, om att planen ska vara klara, omcertifierade och godkända av myndigheter i oktober, kommer att hålla.

”Jag tror vi får lägga på några månader”, sade han.

Max 8-frågan är Ryanairs just nu största utmaning, fortsatte vd:n, som räknar med att ha 30 plan av modellen i trafik under 2020.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.