Annons:

Annons:

Analyser: Gustafson verkar inte kunna räkna som andra

Den sju dagar långa pilotstrejken hos SAS ledde inte bara till en betydligt större förlust än väntat, den tvingade också flygbolagets vd Rickard Gustafson att vinstvarna för helåret 2019. Det skriver DI:s Ulf Petersson i en analys av SAS delårsrapport som släpptes på tisdagen.

Men det är inte bara strejken som ligger bakom vinstvarningen, skriver Petersson. SAS skriver själva att resultattappet även beror på högre bränslepriser och en svagare kronkurs. DI-skribenten pekar också på att det nya avtalet med piloterna blev dyrare än vad SAS först räknat med.

Just kostnaden för det nya pilotavtalet engagerar DN:s Hans Strandberg. I en text i den egna tidningen frågar han sig hur SAS vd egentligen räknar. Sedan avtalet slöts har nämligen olika uppgifter framkommit om hur mycket pilotavtalet egentligen skulle kosta SAS. DN rapporterade, med hänvisning till källor, så sent som i måndags att avtalet skulle ge en ”tvåsiffrig” kostnadsökning.

Enligt rapporten kommer SAS kostnader att öka med 5,4 procent under en treårsperiod.

”När [Gustafson] väl gett siffror verkar han inte räkna som andra gör”, skriver Strandberg.

2 kommentarer

  1. Mark: Om reglerna för att kommentera på inlägg är "Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.", borde inte då även era rubriker följa de reglerna? Rubriken har väl varken god ton eller visar respekt om den det skrivs om: "Analyser: Gustafson verkar inte kunna räkna som andra" Värt att tänka på tror jag!
    • Redaktionen: Tack för tips!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.