Annons:

Anko van der Werff blir vd för SAS: ”Djup och bred kunskap”

SAS har utsett Anko van der Werff till flygbolagets nya vd och koncernchef. Han är för närvarande toppchef på sydamerikanska Avianca och tillträder sin nya tjänst senast 15 juli, enligt ett pressmeddelande.

– Anko har tydligt visat att han är det starkaste komplementet till det redan högt kvalificerade och högpresterande ledningsteamet. Van der Werff har djup och bred kunskap om flygindustrin och har lång erfarenhet från flera internationella flygbolag, säger SAS ordförande Carsten Dilling i en kommentar.

Under en övergångsperiod lämnar SAS nuvarande vd Rickard Gustafson över till en tillförordnad vd i maj, vilket blir flygjättens kommersiella direktör Karl Sandlund. Därefter tar van der Werff över i sommar.

5 kommentarer

  1. Gerald Amoudruz: SAS kunde inte tänka sig en bättre VD!
  2. Kalle: Från Colombia åter till Scandinavien - when cultures collide! Avianca, alltså Anko Van der Werffs tidigare arbetsplats, betalade ut miljonbonusar till vd och finanschefen under pandemin samtidigt som bolaget försattes i konkurs. Di favorit har tydligen lärt sig en del i Colombia eller hur Gerald !!!!??????
  3. Nils: Succé!
  4. Anonym: Ska motorn se ut sådär?
  5. Gerald Amoudruz: ”kalle”, om man har ambition att angripa människor så som du gör det kan man börja med att stå med sitt riktiga namn istället för att leka nättroll!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024