Annons:

Flygexperten: ”Stillastående i SAS”

Återigen röda siffror på den nedersta raden hos SAS. En nettoförlust på 1,525 miljarder svenska kronor. Det visar SAS halvårsbokslut. Det 14:e kvartalsunderskottet i rad. Text: Janne Sundling

SAS-underskottet är i stort sett i nivå med motsvarande kvartal förra året.

Så är fallet även om SAS faktiskt ökade sina intäkter i kvartalet från cirka sju miljarder svenska kronor förra året till knappt nio miljarder svenska kronor i år.

Chefen för aktieanalys och flyganalytiker på Sydbank, Jacob Pedersen, ser vissa trender att bolaget kan vara på väg mot återhämtning – bland annat i kostnads- och passagerarsiffrorna. Men överlag går det fortfarande dåligt för SAS, anser han.

SAS Kirkenäs

– Det här är svaga siffror. SAS har sett betydligt fler passagerare jämfört med samma kvartal förra året, men resultatet är i stort sett stillastående, säger Jacob Pedersen.

– Det beror på att alla ansträngningar du gör just nu sker under ytan. Det ger bara en positiv resultateffekt 2024, 2025 och framför allt 2026. I den meningen går SAS miste om den resultatfest som ser ut att komma till branschen under de kommande två kvartalen.

En annan osäkerhetsfaktor drabbade företaget när EU-domstolen har avslagit EU-kommissionens godkännande av miljardbelopp från svenska och danska staten till flygbolaget 2020. SAS förväntar sig dock inga omedelbara konsekvenser av domen och tittar tillsammans med staterna på ”tänkbara vägar framåt”, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

Kommentarer är stängda.

Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023