Annons:

Nu är SAS miljard-deal med norska försvaret klar

SAS har vunnit ett avtal med det norska försvaret till ett totalvärde om cirka 1 miljard norska kronor fördelat på fyra år. Avtalet med det norska försvaret är ett av de största som flygbolagen konkurrerar om i Norge och SAS presterade bäst på alla tilldelningskriterierna, enligt ett pressmeddelande. Travel News har tidigare skrivit att affären är på gång.

Kontraktet med Forsvaret i Norge omfattar cirka 350 000 flygresor på årsbasis och innebär också att SAS är tillbaka till Bardufoss med tre dagliga avgångar.

”Det är mycket glädjande att Forsvaret i Norge väljer SAS som leverantör och vi ser det som ett stor erkännande att SAS var det bolag som gjorde bäst ifrån sig avseende alla tilldelningskriterierna,” säger Torbjörn Wist, finansdirektör i SAS.

Kontraktet som löper över fyra år kommer att bidra till ökade passagerarvolymer och efterfrågan på norsk inrikestrafik till och från Oslo.

Avtalet träder i kraft den 1 februari 2020 och till nästa höst kommer även SAS nya Airbus flygplan av modellen A320neo, marknadens mest bränsleeffektiva kort- och mellandistansflygplan, att fasas in i det norska ruttnätverket, vilket innebär ytterligare en förbättring på kvaliteten på flygutbudet.

Kommentarer är stängda.