Annons:

Ny direktlinje till New York från Göteborg Landvetter med SAS

SAS utökar sitt linjenätverk och stärker tillgängligheten mellan Nordamerika och Västsverige och startar en ny direktlinje till New York från Göteborg i april 2023. Rutten kommer att trafikeras tre avgångar per vecka med ett nytt Airbus 321 Long Range-plan, enligt ett pressmeddelande.

För första gången kommer man till våren att kunna flyga non-stop mellan Västsverige och USA. SAS expanderar på Göteborg Landvetter Airport och stärker tillgängligheten till Nordamerika med en efterfrågad linje till New York som kommer att trafikeras tre avgångar per vecka.

Enligt Tillväxtverket registrerades fler än 150 000 amerikanska gästnätter mellan januari-oktober 2022.

– SAS nya linje till ett av världens mest populära resmål är efterlängtad och detta är fantastiska nyheter för regionen. Det är ett kvitto på det långsiktiga arbetet som vi på Swedavia tillsammans med besöksnäringen och näringslivet har bedrivit under flera år. Linjen förbättrar tillgängligheten till Nordamerika och är ett viktigt tillskott till Landvetters befintliga linjeutbud, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.

– Som en del av SAS strategi att stärka det regionala utbudet i Skandinavien är vi glada över att kunna lägga till interkontinentala linjer från Göteborg och Aalborg. Vi ser en efterfrågan från sekundära städer och är glada över att kunna förbinda ännu fler delar av världen. Airbus A321 Long Range är ett lite mindre långdistansflygplan och perfekt i storlek för att serva den regionala marknaden. Att ha ett bekvämt sätt att resa med färre stopp till spännande städer som New York är något vi tror kommer att värderas högt av våra resenärer”, säger Erik Westman, EVP & CCO, Network and Revenue Management.

Med start den 28 april trafikerar SAS sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Newark Liberty International Airport (EWR) tre gånger per vecka med det moderna flygplanet Airbus 321LR. GOT-EWR kommer att trafikeras på onsdagar, fredagar och söndagar och EWR-GOT på tisdagar, torsdagar, lördagar.

Newark.

Newark Liberty International Airport ligger bara 22 km från Manhattan och erbjuder de snabbaste transferresorna till många delar av staden, inklusive AirTrain-tjänsten till New York Penn Station i centrala Manhattan, med en restid på mindre än 30 minuter.

En kommentar

  1. Ulf N: Hm, kommer maskinen att vara wet-lease, eftersom den är stationerad i NYC?
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024