Annons:

Ny direktlinje till Warszawa från Arlanda med SAS

SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa i vår. Man utökar därmed tillgängligheten och destinationsutbudet med ytterligare en linje till den växande marknaden Polen, enligt ett pressmeddelande.

SAS fortsätter att utöka sitt linjenät från Arlanda och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa med start den 1 maj 2020.

Mer än 40 procent av resenärerna till eller från Stockholm Arlanda och till eller från Polen reser i affärssyfte. En stor andel reser också för att besöka familj och vänner eller turista på resmålet. Warszawa och Polen i sin helhet har ökat i attraktivitet och ekonomisk betydelse de senaste åren. Det är en växande marknad och flera stora svenska företag har verksamhet i Warszawa-regionen, som också är en alltmer populär turistdestination. När det gäller inresande besökare till Stockholmsregionen är Polen också av växande betydelse och visade en fortsatt stadig positiv utveckling under 2019 med en tillväxt på närmare 30 procent räknat i kommersiella övernattningar. I november månad var Polen den trettonde största utrikesmarknaden.

– Vi välkomnar satsningen som SAS gör på Stockholmsregionen genom att öppna ytterligare en utrikeslinje från Arlanda. Den nya linjen ökar tillgängligheten mellan två snabbt växande ekonomiska centrum och är viktig för både affärs- och privatresenärer åt båda håll. Intresset för Polen växer alltmer och Warszawa ökar i attraktivitet. Likaså möter linjen en ökad efterfrågan från polska resenärer som besöker den växande Stockholmsmarknaden i affärer eller som besöksdestination, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ytterligare en rutt med en attraktiv tidtabell som förbinder Warszawa med Skandinavien direkt från Arlanda. Länkarna mellan de två regionerna är starka och vi är glada över att kunna öka vårt erbjudande till det stora antalet affärsresenärer, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial på SAS.

Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda (ARN) – Warszawa Chopin (WAW) kommer att trafikeras två gånger dagligen på vardagar och en gång på söndagar med start den 1 maj 2020. Tidtabellen är anpassad till affärsresenärer med avgångar morgon och eftermiddag. SAS blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan.

Kommentarer är stängda.