Annons:

Oro när SAS byter till Sky Team före sommaren

I oktober förra året fick SAS nya storägare. Då stod klart att flygbolaget skulle lämna den populära poängalliansen Star Alliance  och gå över till Sky Team. Ett beslut som fyller de 7,5 miljoner medlemmarna i Eurobonus med oro.

”Om allt går som det ska, och det tror jag att det kommer göra, så förväntar vi oss en ’exit’ från Star Alliance under andra kvartalet”, säger Air France-KlM:s vd Ben Smith till Dagens Næringsliv och fortsätter:

”SAS kommer omedelbart att gå in i Sky Team, vi kommer kommunicera ett datum inom kort.”

Det innebär att SAS troligen kommer ingå i den nya poängalliansen före sommarledigheten, spår Di. Men det finns ingen anledning till oro enligt de nya ägarna.

”Eurobonusmedlemmarna kan känna sig trygga med att deras status ombord SAS-plan och hos partners runtom i världen kommer bestå”, intygar Ben Smith.

Poängrådgivaren Alexis Barnekow på Chatflights har kallat den för ”alliansen där de sämre bolagen hamnar” medan flygexperten Gabriel Leigh sagt att övergången ”gynnar Sky Team mer än vad det gynnar SAS-resenärer”,  säger bägge i en Di-intervju. 

Men Air France-KLM-chefen har gott mod och berättar om sina högflygande planer för SAS.

”Vi vill införa fler ruttsammarbeten, och vill flyga mer mot knytpuynkter som Amsterdam och Paris. Den stora potentialen finns dock i transatlantiska flygningar och där har SAS sedan tidigare meddelat om en ny rutt till Atlanta i USA”, säger Ben Smith och fortsätter:

”Förhoppningsvis kan SAS på medellång sikt bli en del av vårt transatlantiska ’joint venture’ med Delta.”

På Grand Travel Award för några veckor sedan lovade SAS vd Anko van der Werff att den nya poängklubben skulle bli ännu bättre än Star Alliance.

“SAS har gjort ett bra jobb att marknadsföra Star Alliance, men det är inte hela sanningen.” 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024