Annons:

Pilotfacket: Är redo att låta SAS gå i konkurs

Piloterna är ”tveklöst” villiga att låta SAS gå i konkurs om de inte får igenom sina krav. Det säger Roger Klokset, som är fackordförande för Norske SAS-flygeres forening och viceordförande i SAS Pilot Group, till VG. – Om bolaget inte klarar att förhålla sig till den skandinaviska modellen anser vi att det är en aktör som inte har rätt att överleva, säger han till tidningen.

”Piloterna har varslat om strejk från och med natten mot lördag om ingen uppgörelse nås”

SAS svarar i ett mejl till tidningen att medarbetare i Skandinavien även fortsättningsvis kommer att ha skandinaviska villkor.

Piloterna har varslat om strejk från och med natten mot lördag om ingen uppgörelse nås. Tidigare under kvällen uppgav parterna att de inlett samtal utan medlarnas inblandning.

5 kommentarer

  1. Dag: Epitetet ”Att gräva sin egen grav” har väl sällan passat bättre…. 🥺
  2. Lasse: Våra 500 bokade resenärer på SAS-flighter i höst har säkert stor förståelse för detta...
  3. Ragnar: Ja, det är ju inte bara SAS de skickar i konkurs. Detta kan ta med sig tusentals jobb inom resebranschen. Egotripp deluxe.
  4. Thomas Larsson: Reagan sparkade de oresonliga civila flygledarna, och deras fack, de försvann från branschen, Thatcher krossade scargill och gruvfacket. Det blir lika här, ett nytt Svensk SAS uppstår snabbt ur spillrorna, helt befriat från orealistiska personal krav
  5. Tim: Bedrövligt uttalande, hur olojal mot sin arbetsgivare kan man enhetliges van vara?