Annons:

Annons:

Pilotstrejken drar ner SAS trafiksiffror i april

Under pilotstrejkens fem första dagar ställdes över 2 800 flygningar in och nästan 270 000 kunder drabbades, vilket resulterade i svaga trafiktal under april månad, enligt ett pressmeddelande.

Innan strejken bröt ut, visade trafiktalen för april en god utveckling jämfört med föregående år. Konflikten ledde dock till en minskning av kapacitet och antal passagerare i reguljärtrafik med 14,9 procent respektive 14,5 procent. En högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av konflikten medförde en ökning av valutajusterad enhetsintäkt med +8,6 procent.

– Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.