Annons:

Samtalen mellan piloterna och SAS har brutit samman

Förhandlingarna mellan SAS och piloterna har brutit samman bara två dagar innan kollektivavtalen går ut, skriver TT. – Vi ser inte några förutsättningar att komma överens, säger Martin Lindgren i pilotfacket till TT.

Efter bara tvådagars förhandlingar tackade Pilotföreningen på tisdagen för kaffet.

– Med detta sätter pilotföreningen SAS i en väldigt vansklig situation i ett redan allvarligt läge, säger Marianne Hernæs, SAS förhandlingschef på pilotområdet, till TT.

I de tre ägarländerna Sverige, Danmark och Norge finns totalt 800–900 SAS-piloter.

6 kommentarer

  1. Mats: När lägger man ett varsel om man ska strejka?
  2. Lasse: 43 bokade ARN EDI ARN i maj med SAS. Kommer vi iväg? Men vi researrangörer är ju ganska vana vid SAS pilotstrejker
  3. Olle: Tja, med sådana kollegor behöver man inte konkurrenter - bolaget sänks ändå. Hur pilotkåren med goda villkor jämfört med andra personalgrupper - även om de reducerats något de senaste åren - resonerar framstår som obegripligt. Olle
  4. Lennart: Det är inte piloterna som satt SAS i ett svårt läge. Det är SAS, som så ofta tidigare, krävt orimliga saker.. Tänk efter... Om du skulle få 35% lönesänkningar, sänkt semester, jobba mera på sommaren och tvingas att jobba 50 timmar i veckan... Det är sabotage.. Var är flygsäkerheten? Syna SAS.. Syna SAS påståenden... Heja Piloter, stå på er..
  5. Tim: Stäng butiken en gång för alla. Staten ska inte lägga en krona till på SAS. Flyget kommer överleva och skattepengar går till bättre saker.
  6. Christoffer: Är det inte dags att piloterna äntligen inser att de faktiskt är busschaufförer i luften - varken mer eller mindre - och anpassar sin förväntan efter det? SAS borde ha tagit pandemin som tillfälle att genomgått konstruktion och gjort sig av med sina gamla avtal/anställda. Nu är man hopplöst efter konkurrensen tyvärr.