Annons:

SAS förnekar uppgifter om att flyga med halvfulla plan

Uppgifterna från journalisten Jan Ohlsson att SAS lyfter med halvfulla flygplan tillbakavisas av bolaget. Det rapporterar TT. Enligt Karin Nyman, kommunikationschef på SAS, var bolaget tvungna att ställa in flyg i sommar till följd av personalbrist.

”Orsaken till de inställda flygen är försenade flygplansleveranser och brist på pilotinstruktörer vilket gör att piloter inte kan få den fortbildning som krävs.”

Hon tillägger att problemet är globalt inom flygindustrin när branschen återhämtar sig efter pandemin.

SAS besked att ställa in 4 000 flyg förbryllar Sydbanks aktieanalyschef Jacob Pedersen, rapporterar Berlingske Business.

– Det är en enorm paradox att SAS, som har saknat intäkter i nästan två år, inte har flygplan och personal för (…) passagerarna som nu kommer ut ur coronaskjulet för att komma ut för att flyga, säger Jacob Pedersen till nyhetsbyrån Ritzau.

SAS befinner sig i en finansiellt pressad situation. Personalbrist och försenade leveranser av flygplan ligger bakom beslutet.

3 kommentarer

  1. Jer vej int: Så gåre när man syndar, men hav tröst. Gud hör bön. Svara
  2. Mike: Flög SAS förra fredagen - ensam i hela SAS plus, 10 radar. Svara
  3. PM: Personalbristen till trots så tar inte SAS tillbaka sin uppsagda personal. Häromdagen sa de enligt uppgift upp 300 pers bara på Köpenhamnsbasen. Och de "gamla" som söker nyanställning blir inte heller återanställda, trots att de är beredda att gå in på helt nya avtal. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 kommentarer Öppna