Annons:

Annons:

SAS går bättre än väntat tack vare fler passagerare

SAS utsikter i rapporten för det tredje kvartalet var "att det kommer att bli utmanande att uppnå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under räkenskapsåret 2019." Som en effekt av starka passagerarsiffror och förbättrade enhetsintäkter revideras nu utsikterna till att SAS resultat före skatt och jämförelsestörande poster beräknas uppgå till 700-800 miljoner SEK för räkenskapsåret 2019, enligt ett pressmeddelande.

– Trots ett utmanande år är vi glada över att kunna uppvisa en stark utveckling i vår verksamhet under de sista månaderna av räkenskapsåret 2019. Särskilt uppmuntrande är en fortsatt förbättrad utbuds-/efterfrågebalans i Skandinavien och att vårt produkterbjudande i kombination med vårt målmedvetna arbete för ett mer hållbart flygande har lockat fler kunder att resa med SAS, säger Rickard Gustafson, vd för SAS i ett pressmeddelande.

SAS totala trafikkapacitet ökade med 2,2 procent och antalet passagerare ökade med 3,6 procent jämfört med oktober 2018. Regularitet och punktlighet visade också en stark förbättring med en ökning med 0,8 procentenheter respektive 1,5 procentenheter.

Passagerarkilometer (RPK) ökade med 5,7 procent i de tre skandinaviska länderna. Tillväxten var också betydande på Europeiska/Intraskandinaviska rutter där RPK ökade med 5,5 procent. Kabinfaktorn ökade med 0,7 procentenheter till 76,3procent och bidrog till en förbättrad valutajusterad enhetsintäkt och passageraryield som ökade med 2,3 procent respektive 1,6 procent.

SAS publicerar sin delårsrapport för augusti – oktober 2019 den 5 december 2019 kl. 08:00 CET.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020