Annons:

Annons:

SAS har inte löst sina skulder hos Kronofogden

SAS har löst sina skulder hos Kronofogden. Det meddelade SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman under en webbsändning idag onsdag hos PR-firman Prime Weber Shandwick. Nyman sa att skulderna uppkommit på grund av fel i postgången och att allt nu var avklarat. Men Nymans uppgifter är felaktiga, SAS har för närvarande en skuld hos kronofogden på 43 837 kronor till fyra olika privatpersoner och ytterligare 17 aktuella ansökningar på ingång.

Exakt hur många SAS kunder som fortfarande väntar på pengar för inställda resor preciserades inte, men Karin Nyman sa att en miljon kunder fått tillbaka pengar. Men tusentals kunder fortfarande väntar på pengar för inställda flygresor med SAS.

Travel News undrade om statsmakterna ställt några krav på att SAS först ska återbetala sin kunder före man får del av skattemedel, men frågan blev obesvarad. 

SAS har blivit lovade fem miljarder av svenska staten och sex miljarder av danska staten. 

Karin Nyman var försiktigt positiv till en nedstängning av Bromma flygplats förutsatt att Arlanda byggs ut. Hon tyckte inte att höga flygplatsavgifter ska betala en flygplats, alltså Bromma, som går med förlust.  

Här hittar du hela sändningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.