Annons:

Premium

SAS nöd – Norwegians bröd – och nu öppna de bas i Riga

Norwegian stärks av pilotstrejken hos SAS och den amerikanska konkursskyddsansökan. Norwegian beskriver det som en ”drastisk förändring” där de tar marknadsandelar. Text: Janne Sundling

”Norwegian vinster kommer då SAS i slutet av september sa att de förväntade sig att affärsreseåterhämtningen skulle ”plana ut” till cirka 80 procent av 2019 års nivåer” 

Norwegian intäkter från företagsresor ligger redan över 2019 års nivåer – om än en från en låg basnivå – och fortsätter att växa, sa Norwegians vd Geir Karlsen på presentationen av resultatet tredje kvartalet.

– Vi har sett en ganska drastisk förändring under den senaste månaden där vi definitivt tar marknadsandelar, sa Norwegians vd Geir Karlsen under flygbolagets resultatsamtal på onsdagen. 

Även om inte SAS nämndes vid namn, är det enda äldre flygbolaget med en dominerande andel av affärsresorna i Skandinavien.

Lågprisbolagets nya partnerskap med regionala flygbolaget Wideøe hjälper också till att leda företagsresenärer till Norwegians flyg. 

– Detta är ett av de mycket höga fokusområdena som vi har framöver, sa Karlsen och tillade att de planerar presentera ett ”produktrelaterat tillkännagivande som ska vara attraktivt för affärsresenärer” före decemberhelgerna, skriver Airline Weekly

”Jag tror att om du tittar på den norska marknaden har du överkapacitet. Det är för många flygplan”

Norwegian hade nästan 22 procents andel av de resande under…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium