Annons:

Annons:

SAS vädjan till regeringen: Lobba för nya flygregler i EU

SAS vädjar till regeringen om hjälp för att EU ska ändra unionens ersättningsregler för resenärer, skriver DI.

Flygjätten vill revidera EU-förordningen om passagerares rättigheter ”för att klargöra att en strejk bör utgöra en extraordinär omständighet och att ersättningsnivåerna måste ses över”, skriver SAS lobbychef Anna Wilson till näringsminister Ibrahim Baylans (S) statssekreterare Stina Billinger.

Bakgrunden är att SAS dömdes att betala ersättning efter pilotstrejken 2019. Det hade kunnat bli en miljardsmäll för bolaget – om inte en stor del av pengarna brunnit inne på grund av preskription, skriver DI.

2 kommentarer

  1. Miles and more forever: De enda flygbolag som drabbas av strejker är de bolag som har flygande personal anställd i moderbolaget eller huvudbolaget dvs. SAS, Lufthansa, Air France/KLM, Alitalia och några enstaka mindre bolag. Enda möjligheten att slippa orimliga förhandlingssituationer från dessa personalgrupper är att outsourca. SAS har inte en chans att EU eller andra länder går med på deras krav/förslag.
  2. Py: EU’s satta ersättningskrav är orimliga- alla EU bolag borde gå ihop och protestera. Ersättningen motsvarar ofta en mycket högre ersättning än det betalda priset- varför? Det blir som vinstlotter!!! Tänk om försäkringsbolagen hade samma höga ersättningskrav på sig - då hade det inte gått att betala de höga premierna.
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.