Annons:

Annons:

Tuffa krav på SAS från nordiska grannarna – svenskt besked på väg

Våra nordiska grannländer har kavlat upp ärmarna mot SAS och ställer nu hårda krav på bolaget för uteblivna återbetalningar. I Sverige börjar den pågående KO-utredningen bli färdig, och inte heller den svenska myndigheten utesluter rättsliga åtgärder mot flygbolaget.

KO kan ta till flera rättsliga åtgärder mot SAS. Det kan bland annat bli tal om ett föreläggande där SAS kan förbjudas att använda viss marknadsföring eller vissa avtalsvillkor, eller ett informationsföreläggande där företaget tvingas att lämna viktig information i sin marknadsföring.

Det finns även en möjlighet att dra SAS inför domstol om KO bedömer att ärendet inte är av enklare natur. Myndigheten kan även välja att avskriva utredningen om det har skett en önskvärd dialog med företaget.

Våra nordiska grannländer har kommit längre i sina krav på att SAS ska betala tillbaka pengarna, skriver Di.

I Norge har landets luftfartsmyndighet krävt att bolaget ska återbetala kunder innan utgången av november för att slippa böter. Bötesbeloppet kommer att uppgå till 1 miljon norska kronor per månad fram tills dess att bolaget har betalat ut alla ersättningar.

I början av oktober gav dessutom den danska transportmyndigheten tolv flygbolag, däribland SAS, en tidsfrist att krav som inkommit före den 1 oktober måste betalas ut senast den 15 november. Om bolagen inte lever upp till det kan företagen komma att stämmas.

SAS har i nuläget återbetalat 1,3 miljoner kunder och hanterar över 5.000 ärenden per dag, men fortfarande väntar hundratusentals på att få pengarna tillbaka för uteblivna resor.

En kommentar

  1. Per Skåning: Alltså, precis som vanligt när det gäller staten Sverige och dess olika instanser. Varför skall allting ta så förbannat mycket tid? Precis allt skall utredas medan våra grannländer och då framförallt det i söder agerar snabbare. Gäller ju i politiken också, det har vi ju fått erfara främst de 5 senaste åren... SAS kommer inte undan i Danmark, där har som nämnts transportmyndigheten gått in med stämningshot. Varför agerar inte den svenska transportstyrelsen kan man ju undra? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.