Annons:

Scandics omsättning backar över 70 procent

Hotellkedjan Scandics omsättning minskade mer än analytiker väntat sig i fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Det visar den färska delårsrapporten. - Vi kommer inom kort presentera en lösning i syfte att stärka vår finansiella ställning som är förankrad hos våra huvudägare, lovar vd Jens Mathiesen i rapporten. Det justerade resultatet minskade dock mindre än estimaten pekat mot. I slutet av kvartalet påverkades verksamheten av de nya restriktionerna. För 2021 väntar sig Scandic en återhämtning från det tunga pandemiåret 2020. ”I det korta perspektivet kommer efterfrågan helt avgöras av i vilken takt restriktionerna lättas. Vi räknar med en återhämtning där beläggningen ökar månad för månad”, skriver vd Jens Mathiessen i rapporten.

Scandic har efter balansdagens slut lyckats nå överenskommelser med sina hyresvärdar om hyresreduktioner på upp till 900 Mkr för 2020-2022, merparten avser enligt bolaget 2021.

Fjärde kvartalet

Helåret

En kommentar

  1. Steffen: Problemet är att pandemin bara är en negativ faktor för branschen emedan den för med sig ett antal andra så som affärssegmentets tillvänjning till videokonferenser som ju ger ett permanent minskat behov av resande. Dessutom andas klimatalarmisterna syre nu och visionen är ett kraftigt minskat resande generellt vilket ju även kommer slå mot branschen så nej. Framtiden ser inte toppen ut bara coronan försvinner. Tyvärr.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024