Annons:

Annons:

Scandics omsättning rasar – rapport under prognoser

Hotellkedjan Scandic redovisar en förlust för första kvartalet och rapporten landar under analytikernas förväntningar. Nettoomsättningen rasar 72 procent jämfört med samma period i fjol.

”Beläggningen har som väntat varit fortsatt låg i kvartalet. Framförallt har efterfrågan i storstäderna påverkats av avsaknad av affärsresande kombinerat med ett nästan obefintligt nöjesutbud där bland annat restauranger varit stängda eller har haft begränsade öppettider”‚ skriver vd Jens Mathiesen.

Bolaget meddelar att de kommer ge en uppdatering om marknadsutvecklingen den 15 juni.

Första kvartalet

Omsättning: 930 mkr
Väntat (Infront): 1 147 mkr
2020: 3 343 mkr

Ebitda-resultat: −775 mkr
Väntat (Infront): −498 mkr
2020: −174 mkr

RAPPORT Läs rapporten här

2 kommentarer

  1. Petter: Sparka några till av personalen som ni redan gjort med mycket kunskap i huset. Kvar sitter höjdare som inte vet något om arbetet på golvet. Svara
  2. Stina: Men snälla. Hela branschen backar i linje med Scandics Q1 resultat, varför vi kan läsa så pass mycket om just Scandic och Pandox är givetvis för att de är börsnoterade bolag med offentliga räkenskaper och ett stort intresse för hur det går i denna tyngda bransch, siffrorna är densamma hos i princip alla aktörer i branschen, med små undantag. För att svara på ovan kommentar så finns det många duktiga mellanchefer och medarbetare kvar på just Scandic, sannolikt ett antal fler än på vissa övriga aktörer, då Scandic faktiskt har en organisation igång såväl inom drift som inom de kommersiella delarna, stabila storägare som finns med till detta är över. Frågan är väl egentligen hur det ser ut bakom väggarna hos en del andra operatörer och aktörer med inte lika transparent rapportering och siffror. Givetvis har många fått gå från branschen, det gäller alla och det är oerhört tragiskt. Upp med mungiporna så hoppas vi att sommaren kan ge oss bra affärer och att allt detta sakta kan normaliseras från slutet 2021 och fram genom 2022. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.