Annons:

Ska lyfta konferensleveransen till en helt ny nivå

Pernilla Johansson har nytt toppjobb på Scandic. Här svarar hon på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet som Manager Scandic Group & Meeting
Vad gör du hela dagarna?
Leder, driver och entusiasmerar ett hungrigt och härligt inhouse salesteam från 28 hotell som tillsammans ska lyfta Scandic Stockholms konferensleverans till en helt ny nivå!

Du ska sitta i Solna Business Park, hur sexigt är det?
Du vet ju hur det är, det är inte utsidan som räknas. Utan det stora hjärtat på insidan. Och teamet jag ska jobba med kommer att ge puls till området – det lovar jag!

Du har ansvar för en ”ny kommersiell satsning” enligt ert pressmeddelande. Vad är det nya?
Det nya är att vi nu slår ihop våra inhousesales-avdelningar från alla Scandic-hotell i Stockholm, så att man som kund får en mycket snabbare och tydligare resa genom sitt konferensköp – en bekymmersfri kundresa helt enkelt. Vi samlar alla bokningsagenter och mötesrådgivare under ett och samma tak.
Vad gör dig till en bra chef? 
Mitt ledarskap präglas av glädje och inkludering. Jag är också tydlig, driven och kreativ. Jag strävar efter att skapa synergier och ett tillsammans för att flytta oss framåt.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Receptionen och de som står där – jag vill ha direkt ögonkontakt så att jag känner mig sedd. Ser de mig så känner jag mig välkommen.

Hur börjar du din arbetsdag? 
Med att gå runt till alla avdelningar och grupper och känna av läget och för att småprata lite  – men också för att hitta utmaningar  och om det är något jag behöver hjälpa till med för att den här dagen ska bli så bra som möjligt.

Din viktigaste KPI?  
LPA = Leenden per arbetsdag
Vad skulle få dig att byta arbetsgivare? 
Vad som är viktigt hos en arbetsgivare är att jag känner att jag utvecklas i linje med mitt inre kompass – då trivs jag.

Besöksnäringens största utmaning?
Vi brukar ju alltid säga att det är bristen på kockar och kanske nu också lite flygskam. Men just nu tror jag att den största utmaningen är att  att hänga med i den digitala utvecklingen, eftersom det går så fort. Men också hur vi kan bygga in flexibilitet i vår bransch för att möta nya generationer, både gäster och medarbetare.

————-

Namn: Pernilla Johansson

Titel: Manager Scandic Group & Meeting

Familj: Särbo i Gävle och en dotter på 12 år

Ålder: 46

Bor: Knivsta

Senaste resa: Gdansk

Favorithotell: Downtowncamper by Scandic är ju ett riktigt landmark, och dessutom ligger det på en plats jag tillbringat 10 av mina yrkesverksamma år – dåvarande Scandic Sergel Plaza.

Favoritfärjebolag:  Birka Cruises

Favoritreseapp: Uber

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination: Italien, varsomhelst

Min drömresa: Jag vill se Inkaindianernas kultur och byggnader

Detta vet vi inte om dig: Att jag älskar att sjunga gärna gospel, och att jag väldigt gärna går på maskerad!

Kommentarer är stängda.