Annons:

Annons:

Svein Arild Steen-Mevold lämnar Scandic

Svein Arild Steen-Mevold, Chief Portfolio Officer, har efter tio år i ledande befattningar på Scandic valt att gå vidare till en ny tjänst i ett annat bolag. Scandics vd och koncernchef Jens Mathiesen övertar tills vidare det övergripande ansvaret för koncernens portföljhantering, enligt ett pressmeddelande.

Svein Arild var mellan 2010 och 2019 chef för Scandics norska verksamhet och tillträdde i januari 2020 en nyinrättad roll som Chief Portfolio Officer med helhetsansvar för koncernens portföljhantering. Svein Arild kommer att vara kvar i sin roll till den 31 augusti och stå till bolagets förfogande till 30 september innan han börjar i sin nya roll som övergripande ansvarig för turism i Adolfsen Group samt styrelseordförande för Norlandia Hotel Group.

– Svein Arild har under många år framgångsrikt lett Scandics norska verksamhet. I sin nya roll som Chief Portfolio Officer har han drivit en konstruktiv dialog med fastighetsägarna vilket var avgörande för att ta oss igenom en period med extremt låg beläggning. Jag vill rikta ett stort tack till Svein Arild för hans insatser i Scandic och jag önskar honom lycka till när han nu går vidare mot nya utmaningar. Jag tar tillsammans med vår affärsutvecklingschef Jesper Engman över ansvaret för våra diskussioner med fastighetsägarna angående våra hyresavtal, vilket är ett prioriterat område för oss, säger Jens Mathiesen vd och koncernchef för Scandic Hotels Group AB i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt över vad vi åstadkommit under de år jag varit på Scandic och det har inte varit ett lätt beslut att lämna Scandic. Jag har verkligen trivts med rollen som Chief Portfolio Officer, även om arbetet i år i stor utsträckning varit fokuserat på att hantera de omedelbara effekterna som corona-pandemin haft på vår verksamhet, säger Svein Arild Steen-Mevold.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.