Annons:

Annons:

Corona får SJ att ändra sina bokningsregler

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer om att överväga icke nödvändiga inrikes resor har SJ beslutat att göra ett tillfälligt undantag från gällande av- och ombokningsregler för Ej ombokningsbara biljetter, enligt ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att resenärer som har en bokad resa med SJ, oavsett flexibilitetsnivå, kan avboka resan och få ett värdebevis på motsvarande belopp. Värdebeviset gäller som betalning vid senare resa. Beslutet omfattar resor som skulle ha påbörjats efter klockan 14.00 torsdagen den 19 mars, den tidpunkt då Folkhälsomyndigheten lämnade sin rekommendation.

– Det är naturligt för oss på SJ att tillfälligt göra undantag från ordinarie regler i och med myndighetsrekommendationen som säger att man ska överväga icke nödvändiga inrikesresor. Vi har samtidigt gjort det billigare att köpa ombokningsbara och återbetalningsbara resor med SJ. Det är viktigt att vi som ett stort reseföretag bidrar till att dämpa smittspridningen av Covid-19, säger Madeleine Raukas, tillförordnad vd för SJ.

Beslutet gäller redan bokade biljetter för resor med avgång efter 14.00 den 19 mars och fram till och med 19 april.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA