Annons:

Annons:

Fler pensionärer reste med SJ i mars och april

Under de senaste två månaderna har resandet med SJ på pensionärsbiljett ökat kraftigt. Pensionärer är den grupp som i särklass mest ökat sitt resande med SJs tåg under samma period. De är också en mycket digital grupp. 94 procent av resorna köptes i digitala kanaler, enligt ett pressmeddelande.

De senaste två månaderna har SJ sett en tydlig uppgång i biljettförsäljningen till pensionärer. I april ökade antalet sålda pensionärsbiljetter med 36 procent jämfört med månaden före och i mars var ökningen 15 procent.

Pensionärer är den första gruppen som visar ett tydligt tecken på att öka sitt resande med SJ. Det kan vara ett tidigt tecken på att vaccinationerna i fas två och tre redan har börjat leda till ett förändrat beteende för de som är vaccinerade.

– Pensionärernas ökande resande är en viktig signal. Vi har blivit stärkta i bedömning att när fler blir vaccinerade kommer också resandet med SJ att öka, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ i ett pressmeddelande.

Trenden att pensionärer reser mer med SJ kommer att fortsätta även i maj och juni enligt bokningsläget.

Pensionärerna ökar sitt resande över alla linjer, men storstadslinjerna är populärast. Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö är de två linjer som ökar mest. Noterbart är att många av pensionärernas resor på södra stambanan sker längs linjen och inte är ändpunktsresande.

Kommentarer är stängda.

Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.