Annons:

Annons:

Fritzson lämnar SJ för nytt uppdrag

SJs vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år på bolaget.

– Det har varit fantastiskt att få leda ett så spännande företag som SJ, och under de här åren har det hänt väldigt mycket. Resandet med SJ har ökat stadigt varje år och vi har utvecklat en lång rad digitala tjänster som gör resan med oss ännu mer attraktiv och enkel. Att SJ nu får ta över Öresundståg och en stor del av tågtrafiken i Norge är fina kvitton på att SJ är ett kompetent och framtidsinriktat bolag. Det här har varit möjligt tack varje ett väldigt fint engagemang hos alla våra medarbetare, säger Crister Fritzson.

– Jag har uppskattat vårt samarbete väldigt mycket, och jag önskar Crister varmt lycka till med kommande uppdrag, även om jag för egen del tycker att det är tråkigt att han lämnar oss, säger SJs styrelseordförande Siv Svensson.

Crister Fritzson har varit vd för SJ AB sedan 2012 och har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Teracom och vd för Boxer och han har en rad styrelseuppdrag. Han kommer att lämna SJ för nytt uppdrag under våren 2020.

En kommentar

  1. Håkan Norén, Nyköping: Han ska väl öppna eget. Han har ju pratat om att köra höghastighetståg var sjunde minut från Stockholm någon gång i framtiden. En sådan högriskaffär skulle han ju aldrig få SJ:s styrelse att ställa upp på. Och förmodligen ingen investerare heller. Så eget är nog det enda möjliga.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.