Annons:

Annons:

SJ har betalat 23 miljoner till resenärer för förseningar

SJ har hittills i år betalat ut 23 miljoner kronor till resenärer som drabbats av förseningar, rapporterar SvD. Under årets sex första månader kom drygt 160 000 krav på ekonomisk kompensation in till den statliga tågjätten. I snitt fick de klagande 143 kronor, skriver tidningen. Under 2018 landade kompensationen på 65 miljoner kronor.

Att antalet ärenden minskat under första halvan i år jämfört med förra året beror enligt SJ på bättre punktlighet.

– Historiskt sett är det dock väldigt höga siffror, men det tycks vara det nya normala, säger presskommunikatören Anton Almqvist-Källén till SvD.

2 kommentarer

  1. Hans Öberg: Hur många gör sig besvär för att få 143:-? Jag, som bara åker tåg om jag måste, har åkt tåg 4 ggr i år. Tre förseningar med skabbiga, misskötta tåg. Vet inte vad jag skulle fått, men knappast värt besväret. Resultat: Jag fortsätter undvika tåg.
  2. Flygkonsult: Åkte ett regionaltåg (dubbeldäckaren) från Stockholm (Bålsta) till Västerås häromdagen. Tåget skulle sen vidare till Göteborg. Själv satt jag en trappa upp i vad SJ kallar för 1:a klass. Märkligt nog fanns det ingen servering eller annan typ av restaurangliknande verksamhet kopplat till tåget trots sträckan vilket inte direkt gjorde andra medpassagerare i min vagn särskilt glada. För mig som är verksam i flyget är det dessutom märkligt att man kallar något för 1:a klass när man inte har tillgång något alls i serveringsväg oavsett längden på sträckan. (Jämför med riktig 1:a klass eller business class i flyget som tåget gärna vill konkurrera med) Och att dessutom inte ha någonting överhuvudtaget alls i serveringsväg för hela tåget på hela sträckan till Göteborg är anmärkningsvärt. .

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.