Annons:

SJs snabbtåg anpassas till Länstrafikens bussavgångar

Från och med tidtabellsskiftet 15 december tidigareläggs SJs snabbtåg från Stockholm med 35 minuter. Därmed skapas god marginal för de resenärer som vill fortsätta resan i länet att välja länsbussarna i Östersund, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att resenärerna önskat både tidigare avgång från Stockholm och tidigare ankomst till Östersund. Att ankomsten ska matcha länsbussarnas avgång har både varit efterfrågat av resenärer och avhandlats i den kontinuerliga dialogen med Region Jämtland Härjedalen.

Trafikverket har nu godkänt SJs ansökan om tidtabellsförändring och från den 15 december kommer SJs snabbtåg att anlända till Östersund redan kl 21.26, istället för kl 22.01 som gäller i den nuvarande tidtabellen. Den nya tidtabellen innebär också att snabbtåget kommer avgå 30 minuter tidigare, kl 16.31 från Stockholm.

– Det är viktigt att vi krokar arm när det gäller goda kommunikationsmöjligheter i Östersund. Med vår tidtabellsförändring kan fler fortsätta sin resa i länet på ett tryggt och klimatsmart sätt med buss istället för bil, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024