Annons:

Annons:

Så hittar Skistar 750 nya säsongsarbetare

Att hitta rätt personal är en utmaning. SkiStar har genomfört en landsomfattande turné för att på plats möta kandidater. Travel News hälsade på när liftbolaget slog upp sitt röda tält i Kungsträdgården i Stockholm.

Solen skiner och den svenska vintern känns mycket långt borta när Travel News besöker SkiStars tält i Kungsträdgården. Ungefär 2000 säsongsarbetare behövs för att SkiStars system ska rulla under perioden december till april. Ansvarig för att hitta alla människor är HR-ansvarig Camilla Sundqvist tillsammans med SkiStars rekryteringsteam. Hon började själv som säsongsarbetare för sexton år sedan ochär idag en av bolagets chefer. 

– Du arbetar oftast fyra dagar och är ledig två så det funkar med distansstudier, samtidigt som du arbetar hos oss, säger Camilla. 

Bolaget har även samarbeten med olika sommarföretag inom säsongsverksamhet för att hitta ny personal. Ungefär en tredjedel av de som ska anställas i år kommer att vara helt nya. 65 procent återkommer efter sin första säsong. 

– Många som söker jobb hos gör det flera gånger. Har du varit här och träffat oss kan du fylla i ett av våra namn i ansökan som gör att du syns extra mycket. 

Kandidaterna söker en specifik tjänst, men kan erbjudas något annat om SkiStar anser det lämpligt. Allt sker online. 

Under september granskas ansökningar och de som matchar SkiStars tjänster och värdegrund kallas till de årliga rekryteringsdagarna 19-22 september. Där träffas utvalda sökande till respektive skidort för intervjuer, gruppövningar, middagar och socialt umgänge för att lära känna varandra i en naturlig miljö. Efter helgen plockas sedan vinterns team ut. Totalt kommer drygt 1300 personer till intervju och av dessa får 750 arbete.

Travel News undrar hur det går med rekryteringen av en ny vd till koncernen. Vi får svaret att processen rullar på. Avgående VD Mats Årjes är kvar under hösten. 

 

En kommentar

  1. Johan Magnus Eriksson: Stockholm, Kungsträdgården?Trodde man anställde lift operatörer etc. bland de många flyktingarna i Filipstad, Värmland och de övriga områdena som tagit emot tusentals flyktingar. Kvinnan på Arbetsförmedlingen i programmet Agenda nämnde i annafall denna typen av jobb som en möjlighet för alla dessa flyktingar utan jobb.