Annons:

Annons:

SkiStar åker ut på rekryteringsturné

Nytt för i år är att söka vinterns nya medarbetare genom att besöka utvalda städer. Det är Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm, Gävle och Östersund som får besök av SkiStars rekryterare. Reseföretaget SkiStar har gett över 11 000 unga mellan 18 – 24 år arbete de senaste 10 åren och får varje år in tusentals nya ansökningar, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att skapa arbetstillfällen för unga och är en av Sveriges största arbetsgivare i åldersgruppen 18 – 24 år. Arbetet hos oss på SkiStar är ett viktigt instegsjobb och många arbetar flera säsonger. Genom en rekryteringsturné hoppas vi kunna bredda oss och nå nya potentiella medarbetare, säger Camilla Sundqvistsom är HR ansvarig på SkiStar.

Årligen sker rekrytering av nya medarbetare under augusti. Rekryteringsturnén pågår från 19 augusti tom 30 augusti. Under september granskas ansökningar och de som matchar SkiStars tjänster och värdegrund kallas till de årliga rekryteringsdagarna 19-22 september. Där träffas utvalda sökande till respektive skidort för intervjuer, gruppövningar, middagar och socialt umgänge för att lära känna varandra i en naturlig miljö. Efter helgen plockas sedan vinterns team ut. Totalt kommer drygt 1,300 personer till intervju och av dessa får 750 arbete.

– Förutom att många nya söker sig till oss så har vi en väldigt hög återkommande andel medarbetare, upp emot 65 % återkommer efter sin första säsong. Ett arbete hos oss ger en bred erfarenhet och en bra grund för en fortsatt karriär med nyttiga arbetslivserfarenheter framförallt inom service, teamarbete och gästbemötande, avslutar Camilla Sundqvist.

SkiStars rekryteringsturné:

13.00-18.00 i följande städer;

Karlstad – Stora Torget 19-aug

Göteborg – Drottningtorget 21-aug

Helsingborg – Stortorget 23-aug

Linköping – Stora Torg 26-aug

Stockholm – Kungsträdgården 27-aug

Gävle – Stortorget 28-aug

Östersund – Stortorget 30-aug

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.