Annons:

SkiStar bygger världens längsta gondol mellan Sälen och Trysil

Med cirka en månad kvar av skidsäsongen släpper SkiStar en av sina stora nyheter för vintersäsongen 19/20: Norges och Sveriges största skidorter, Trysil och Sälen, kommer att bindas samman med en 45 km lång, världsunik gondolbana och bilda SkiStar Trysil Sälen Resort. Gondolliften sträcker sig över två länder och är en del av utvecklingen kring Scandinavian Mountains Airport som invigs i december 2019. Flygplatsen ligger mindre än 10 minuter från Hundfjället i Sälen och 40 minuter från Trysil, enligt ett pressmeddelande.

– SkiStar Trysil Sälen Resort blir en del av satsningen mot den utländska marknaden i samband med öppningen av Scandinavian Mountains Airport. Vi kommer nu att kunna erbjuda skidåkning i ett område som spänner över två länder, allt med en Skandinavisk inramning och med direkt närhet till en internationell flygplats, säger Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen i ett pressmeddelande.

Gondolbanan får namnet TrySäl Express och blir den längsta i världen i sitt slag. Med totalt 430 gondoler och en kapacitet på 24 500 personer/timme kan SkiStars gäster enkelt ta sig mellan Sälen, Trysil och Scandinavian Mountains Airport. Utöver möjligheten att åka skidor och då transportera sig mellan Sälen och Trysil så kan TrySäl Express användas som transfer till och från Scandinavian Mountains Airport. Gästerna som ankommer flygplatsen kan lämna bagaget till separat bagageservice och ta gondolen direkt ut i skidbacken.

– I samband med att Scandinavian Mountains Airport invigs öppnar även restaurang och taxfree-shop, vilka även blir tillgängliga för de som åker med TrySäl Expressen. Det blir ett spännande tillskott till Sälen och Trysils redan stora shopping- och restaurangutbud, säger Helge Bonden, destinationschef SkiStar Trysil.

En kommentar

  1. Travelblogg: 1 april skämt, enligt Aftonbladet :-)
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024