Annons:

Nu råder Messimania i Miami

Lionel Messi hade ett lukrativt erbjudande från Saudiarabien. Men ser ut att i stället välja Inter Miami. Det skapar inte bara lättfunna alliterationer utan också en biljettrusning. En biljett till den förmodade premiärmatchen kostar i dag 2 600 dollar. Text: Janne Sundling

I nivå med en sista minuten-biljetter till en Taylor Swift-konsert, konstateras det. Men den argentinska legenden har inte ens officiellt skrivit på för de amerikanska laget eller bekräftat att han kommer att spela den 21 juli mot Mexikos Cruz Azul.

Kostnaden för att se Inter Miami spela nästa månad närmar sig kostnaden för att få en sista minuten-biljett för att se Taylor Swift i dag, och det innan Messi bekräftat att han går till MLS-ligan.

Biljetter till Messis potentiella debut i Miami kostar cirka 2 600 dollar i genomsnitt före avgifter på återförsäljningsplattformen SeatGee. Det kostar cirka 2 625 dollar att se Swifts Eras Tour.

Det finns inget officiellt datum för Messis debut – affären på flera miljoner dollar för att göra honom till Inter Miamis stjärna har ännu inte slutförts. Men fansen har strömmat till matchen den 21 juli mellan Inter Miami och den mexikanska klubben Cruz Azul som det mest troliga datumet. Det är lagets första hemmamatch efter att sommarens transferfönster öppnat och Messi kan byta klubb.

Miami.

Den billigaste biljetten för den matchen kostar över 950 dollar före avgifter. Dyrare än biljetter för att se förra årets världscupfinal som toppade på 1 607 dollar.  Samtidigt är biljetter till Miamis match mot Columbus Crew den 4 juli tillgängliga för så lite som 29 dollar. 

Messi, 35, går med i lag, som saknar andra stjärnnamn.

Men som fått Apple, Adidas och David Beckham att komma med en transaktion som kan göra Messi till delägare i klubben och ge honom en del av de intäkter han hjälper till att generera.

Inter Miami spelar för närvarande på DRV PNK Stadium (uttalas ”Drive Pink”) i Ft. Lauderdale, Florida. Den rymmer knappt 18 000 personer – jämfört med en kapacitet på över 68 000 i Acrisure Stadium i Pittsburgh, där Taylor Swift uppträder på fredag.

Kommentarer är stängda.