Annons:

Fotbollens lillebror klar för VM i Ras Al Khaimah

Den 26 oktober till 4 november 2023 kommer det emiratet Ras Al Khaimah, en dryg 45 minuters bilresa från Dubais flygplats, stå värd för VM i minifotboll. Här deltar 32 lag från hela världen – inklusive Frankrike, Spanien, Portugal, England, Brasilien och Japan, enligt ett pressmeddelande.

”Ras Al Khaimah är en fantastisk destination och ett idealiskt val för vår växande sport”

Minifotboll är kort och gott fotboll med mindre lag och mindre plan. De senaste åren har sporten haft en enorm tillväxt, vilket experter bland annat tillskriver sportens dynamik och höga intensitet. 

Det är första gången som världsmästerskapet, som hålls vartannat år, organiseras i Förenade Arabemiraten. Ras Al Khaimah valdes till värdnation förra året och tävlade med bland annat Manila och Budapest. 

Evenemanget förväntas locka tusentals åskådare till Ras Al Khaimah, och förhoppningen är att turneringen kan bli en språngbräda för att sprida minifotboll som sport i Förenade Arabemiraten och resten av världen. I detta sammanhang samarbetar arrangörerna bland annat med lokala skolor och idrottsföreningar. 

– Vi är spända inför nedräkningen till 2023 års VM i minifotboll i Ras Al Khaimah, och ser fram emot att välkomna nationer från hela världen för att uppleva våra sportmöjligheter, gästfrihet, aktiviteter, kultur och naturupplevelser, säger Raki Phillips, CEO, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

– Ras Al Khaimah är en fantastisk destination och ett idealiskt val för vår växande sport. Vi ser fram emot en spännande turnering och tror på, att vi efter detta VM kommer se sporten växa ännu mer och attrahera ännu fler fans, säger Filip Juda, President, World Minifootball Federation.

Kommentarer är stängda.