Annons:

Coronautbrott på Stena-färja – åtta har insjuknat

En av rederiet Stena Lines färjor har drabbats av ett coronautbrott. Totalt är det åtta personer som har insjuknat. Det rapporterar lokal media. Färjan Scandinavica trafikerar normalt sträckan Göteborg – Kiel, men ligger för tillfället i torrdocka i danska Odense för underhåll, uppger SVT Väst.

Totalt är det sex personer i besättningen som har covid-19 och två entreprenörer som arbetar med underhållet. Alla utom en av de som konstaterats smittade är kvar på fartyget och hålls isolerade, men en person hade hunnit åka hem till Sverige innan det stod klart att denne var sjuk.

”Ingen ska ha behövt någon form av sjukvård. Vi har personal som ger dem mat flera gånger om dagen, då förstås skyddskläder och liknande används”, säger pressansvariga Carl Mårtensson till Göteborgs-Posten.

All personal testades på måndagen. Totalt har 45 personer i besättningen och 30 personer som arbetar för underleverantörer varit arbetat med båten när den legat i torrdocka. Arbetet fortsätter, men personalstyrkan är minimerad.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024