Annons:

Tolv nya boenden ansluter sig till STF

Svenska Turistföreningen, STF har cirka 250 boenden runt om i Sverige. Gemensamt för dem alla är att de ska vara personliga, genuina och hållbara med fokus på natur och kulturupplevelser. Nu har tolv nya boenden inlett samarbete med STF och anslutit sig till STF, enligt ett pressmeddelande.

De tolv nya ställena finns från norr till söder och har alla sin egen personliga karaktär. Här hittar man inredningssnygga Borkhult Lapphem, en plats för mat, musik, konst och skratt. Lydde Gård, en förläggargård med hotellstandard mitt i Tygriket. Kukkolaforsen Turist & konferens i bastuns och sikens rike. Ultramoderna Ohboy Hotell i Västra hamnen/Malmö. Charmiga lilla Hotell Park i Västervik. Millestgården Eco Lodge vid foten av fjället i Duved. Hotell Forsen vid Vindelälvens allra mäktigaste forslandskap. Familjära Breanäs Hotell vid sjön Immeln. Station Linné på Öland dit forskare från hela världen kommer för dess natur och djurliv. Arctic River Lodge, Pinetree Lodge och Aurora MountainLodge erbjuder äventyr under norrsken och midnattssol tillsammans med sina 200 slädhundar i en unik vildmark.  

STF är en ideell medlemsförening, grundad 1885 som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att slå vakt om allemansrätten och inte minst inspirera och guida till nya äventyr. STF driver ett 50-tal boenden i egen regi, främst i fjällen. Förutom dessa finns cirka 180 boenden anslutna till STF. De ägs och drivs av egna företagare och är noga utvalda. 

– Vi arbetar ständigt med att hitta nya intressanta platser för våra medlemmar och gäster. Genom att samarbeta med entreprenörer som erbjuder hållbara upplevelser kring natur och kultur kan STF få fler att upptäcka Sverige och via oss kan dessa aktörer få fler att hitta till just dem. Jag är väldigt glad och stolt över att få välkomna dessa tolv till STF familjen. Det är fantastiska boenden med ett värdskap utöver det vanliga, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare, STF i ett pressmeddelande.  

Under 2021 har följande boenden anslutit sig till STF  

STF Borkhult Lapphem, Östergötland 

STF Hotell Park Västervik, Småland 

STF Station Linné, Öland 

STF Lydde Gård, Västergötland 

STF Ohboy Hotell, Malmö, Skåne 

STF Millestgården Eco Lodge, Jämtland 

STF Hotell Forsen, Västerbotten, (kommer in under nästa vecka) 

STF Breanäs Hotel, Skåne 

STF Kukkolaforsen Turism & konferens, Norrbotten  

STF Arctic River Lodge, Norrbotten  

STF Pinetree Lodge, Norrbotten  

STF Aurora Mountain Lodge, Norrbotten 

Kommentarer är stängda.