Annons:

Krögarens känga till Swedavia: ”Fungerat under all kritik”

Den senaste tidens långa köer på Arlanda upprör krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. I ett inlägg på Linkedin skriver han att Arlandas höga hyror motiveras med att resenärer uppehåller sig länge i terminalen efter att ha passerat säkerhetskontrollen – något som köerna nu sätter stopp för.

Enligt Frithiof påpekade hans restaurang Pontus in the Air problemen med bristande personal i säkerhetskontrollerna redan 2016.

”Detta har alltid varit ett problem, bitvis har det fungerat bättre och många och långa perioder har det fungerat under all kritik”, skriver krögaren vidare.

Samtidigt sågar han Swedavias ordförande Åke Svenssons uttalande där han uppgav för DI att det är en ”svår avvägning” mellan att starta upp i tid och ekonomin.

6 kommentarer

  1. Andréas Näsman: Mycket berättigad kritik. Arlanda är i många avseenden en av de sämst fungerande flygplatserna i Europa.
  2. Josef K: Swedavia har drygt 40 000 000 reella kundkontakter per år med kunder som betalat allt från några tusen per "kontakt" till belopp uppåt vad en några år gammal VW Polo kan betinga. Swedavias VD har jobbat 25 år i en bransch som är helt ointresserad av kunder (EoN). Ordföranden kommer från Teknikföretagen. Självklart ska Swedavias VD istället ha jobbat 25 år i en branch med daglig servicekontakt med levande människor, t ex ha bakgrund från Ving, Scandic, SAS eller liknande. Lika självklart ska ordföranden ha samma bakgrund (men det funkar ju inte med Visita eftersom de envisas med att välja avpolleterade politiker till ordföranden). Tillsätt ordförande och VD som i ryggmärgen förstår att Arlanda finns för att kunderna finns.
  3. Anonym: Det är många som kritiserar Arlanda och Swedavia i sociala medier eller via andra plattformar. Men är det någon som suttit ner med Swedavia och påtalat problemen? Nej. Utan som vanligt så kritiserar vi bakom ryggen på företaget eller personen i fråga och hoppas att de ska läsa kritiken själva.
  4. Lena: Om Swedavia inte själva förstår problemet med alla köer så bör de bytas ut. De är ett hån mot alla kunder och passagerare att detta får fortgå är ett mysterium.
  5. Josef K: Du (Anonym) menar att Swedavia inte vet vad kunderna tycker, eller inte vet hur långa köer det är i säkerhetskontrollerna, eller inte vet att den troligen första punkten på morgonmötena är hur man ska jäklas med Fast trackkunderna så det inte går så fort, eller inte vet hur lång tid det tar för kunderna att få väskorna (ibland lika lång tid som det tar att flyga från CPH) beroende på att man inte suttit ned och pratat med dem om problemen. Du kanske har en poäng där, de kanske inte vet. Problemet är bara att om det är så att de inte vet - då är det riktigt illa med Swedavia, troligen värre än vad någon av alla deras betalande kunder kan föreställa sig.
  6. Linus ä: Fast med handen på hjärtat. Arlanda är inte den enda flygplatsen i världen med denna typ av problem. Kan rada upp flertalet flygplatser världen över där man helt sonika inte bryr sig överhuvudtaget och där kaos vid säkerhetskontrollen och incheckningen är vardag, oavsett årstid och dag på veckan. Vi är väl helt enkelt jäkligt bortskämda här och gillar att klaga på köer, om det så är på systemet eller på flygplatsen. Med det sagt inte att Swedavia inte behöver lösa problemet, men om det nu är en bemanningsfrågan i första hand så gör väl Swedavia tillsammans med sin entreprenör allt de kan för att lösa situationen. Tror faktiskt inte att ledningen bara står och drar på smilbanden när de ser köerna