Annons:

First Camp köper ännu en camping – denna gång i Lidköping

First Camp fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar nu Kronocamping Lidköping. Campingen är flerfalt prisbelönt och en av Sveriges få femstjärniga campingar. Efter förvärvet har First Camp 71 destinationer varav 52 i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Resan med familjeägda Kronocamping Lidköping påbörjades på 1960-talet av Sven Larsson och drivs idag i tredje generationen. Tre av de nuvarande ägarna, Pernilla Söderström, Pavo Andersson och Peder Andersson, kommer att fortsätta arbeta i verksamheten under First Camps ägande.  

Campingen har cirka 500 campingtomter, 30 stugor, spa, restaurang, äventyrsgolf och en årlig omsättning på cirka 40 miljoner kronor. Läget är mycket attraktivt direkt vid Vänerns strand och med gångavstånd till centrala Lidköping. 

First Camp Johan Söör

”Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att överta Kronocamping Lidköping och kommer att göra vårt bästa för att förvalta och fortsätta utveckla denna välskötta destination. Vi är extra glada över att Pernilla, Pavo och Peder valt att fortsätta jobba i verksamheten. Genom First Camp får campingen extra resurser och på sikt kommer alla gäster kunna tjäna bonuspoäng genom vår populära medlemsklubb First Camp Club”, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp-koncernen i ett pressmeddelande. 

Pernilla Söderström, VD för ägarbolaget Framnäs Camping AB och en del av ägarfamiljen, kommenterar: 

”Vi är väldigt glada och stolta att First Camp, Sveriges största campingkedja, valt ut Kronocamping i Lidköping som en viktig destination i sin expansiva tillväxtresa genom att förvärva denna fantastiska anläggning. Vi får nu nya krafter och resurser att fortsätta Kronocampings tillväxtresa i Lidköping som destination samtidigt som vi, Pernilla, Peder och Pavo kommer fortsätta att arbeta kvar i samma anda, med gästen, medarbetaren och kvalitén i fokus.” 

Operativt kommer Kronocamping Lidköping att drivas som en separat verksamhet inom First Camp. Tillträdet sker 1 februari 2024. Nuvarande VD Pernilla Söderström kvarstår. Framnäs Camping AB kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB. 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024