Annons:

Hundratals avbokningar – nu vill restauranger ha vaccinpass

Återigen drabbas restaurangbranschen av smittspridningen. På restaurang Gillet har man haft hundratals avbokningar till julborden, skriver DN. Restaurangen ser nu en möjlig lösning i vaccinationspassen. – Folk är extremt rädda efter Folkhälsomyndighetens senaste uttalande om att återinföra fler restriktioner, säger krögaren Niklas Hellstrand till tidningen.

Får och med 1 december gäller covidbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 personer. Om smittan skulle öka i Sverige kan passen föreslås för restauranger, handelsplatser och i kollektivtrafiken, enligt Folkhälsomyndigheten.

5 kommentarer

  1. Reseräven: Inför Vaccinbevisen redan nu för hotell, möten & event och restauranger för att rädda och hjälpa denna utsatta bransch.
  2. FoHM: När skall gemene man förstå och ta till sig att vaccinet inte skyddar mot smitta?
  3. Läsare: @FoHM vi kommer att få leva med denna smitta i många år. Vaccinpassen och vaccin hjälper till för att vi skall kunna leva ett bra liv igen. Alla kan bli sjuka men får en lättare variant med vaccin.
  4. Mia: @FoHM - Främst ovaccinerade på iva Främst är det ovaccinerade personer mellan 40 och 50 år som vårdas på iva, enligt SVT. De som tar beslut att ej vaccinera sig gör att pandemin drar ut på tiden med hög belastning på sjukvård, näringslivet som tar stryk etc etc Solidaritet i detta - finns inget annat.
  5. M.e.: @Reseräven och @Läsare: på vilket sätt menar ni att vaccinpassen ska hjälpa till? Om smittspridning är den stora oron inom restaurangbranschen, så undrar jag hur vaccinpassen ska kunna förhindra detta, med tanke på att smittspridning sker mellan människor oavsett vaccinationsstatus? Om ni har något underlag eller vetenskap på ert uttalande så dela gärna.