Annons:

Domstolens beslut – Gröna Lund får bygga ut

PRESSMEDDELANDE - 30 JUNI 2022 Domstolens beslut - Gröna Lund får bygga ut Efter sex års utredning om ett utbyggt Gröna Lund meddelade idag Mark- och miljööverdomstolen sin dom – detaljplanen godkänns och Gröna Lund får bygga ut på sin parkering. – Det här är ett historiskt ögonblick både för Gröna Lund och för Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund i ett pressmeddelande.

”Nu kan vi äntligen förverkliga drömmen om ett sammanbyggt tivoli på båda sidor Allmänna Gränd”

Idag fastställde Mark- och mijlööverdomstolen detaljplanen för Gröna Lunds parkering, vilket innebär att den över sex år långa rättsprocessen nu är över och Gröna Lund kan äntligen börja planera byggandet av ett nytt tivoliområde på den intilliggande parkeringen.

– Jag är mycket lättad och lycklig över dagens besked. Nu kan vi äntligen förverkliga drömmen om ett sammanbyggt tivoli på båda sidor Allmänna Gränd. Det är en historisk dag för både Gröna Lund och Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund.

– Det är ett efterlängtat och väl förankrat projekt som nu går in i nästa fas. Vi ska omsorgsfullt förvalta det förtroende som domstolen visat oss. Det nya tivoliområdet med omgivande djurgårdskvarter kan stå helt klart om 4-5 år, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

– Att Gröna Lund nu får bygga ut är en viktig del i att skapa nya resmål och reseanledningar. Detta skapar i sin tur arbetstillfällen och som ett av Sveriges största besöksföretag är Parks and Resorts en stor arbetsgivare för både unga och gamla samt en stor integrationsmotor för Stockholms stad, säger Jonas Siljhammar, ordförande för Svensk Turism i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Tim: Hurra hurra hurra